Familie-dag in Utrecht

21 juni 2014

De 21e was - gelukkig - een dag met veel zon en dus bij uitstek een dag voor de Gratama's. Deze keer was Utrecht het middelpunt van ons samenzijn. De ontvangst vond plaats in het restaurant "de Rechtbank" op de korte nieuwstraat 14.

De Domtoren
De Domtoren
Restaurant de Rechtbank
Restaurant de Rechtbank

Op de rondvaartboot
Op de rondvaartboot

Versnaperingen bij het bowlen
Versnaperingen bij het bowlen

Scores bij het bowlen
Scores bij het bowlen

Er was voor ons een zaal gereserveerd - de oude cellen gang diep onder de grond was verbouwd tot een grote zaal - zodat we ongedwongen met elkaar konden praten en kennis maken met nieuwe gezichten. Ook werd er hier de lunch geserveerd en de vergadering gehouden. Dat laatste gebeurde - zoals altijd - tijdens die uitstekende lunch. Enkele zaken die op de vergadering ter sprake kwamen:

  • stipendium voortaan ook voor de kinderen van vrouwelijke Gratama's.
  • opvolging van Reinier (Eindhoven) door Jochem Willige Gratama (Groningen).
  • zeilreis van Helenus en kinderen over de Atlantische oceaan.
  • en nog meer, zie hiervoor ook de notulen van de jaarvergadering.

Na de lunch was het tijd om de benen te strekken en liepen we naar de "Gaardbrug" , Oude Gracht 177, alwaar we werden opgewacht door de schipper. Hiervandaan vertrokken we voor een prachtige tocht door de Utrechtse grachten. Het leuke van zo een bootreisje is dat je de stad op een heel andere wijze ziet dan vanaf de fiets of vanuit de auto. De tocht duurde ruim 1˝ uur en was geweldig leuk, mede door het mooie weer. Hoe mooi is dan Utrecht! Inmiddels was het ca. 15.30 uur geworden. Voor sommige van ons was het tijd om hier afscheid van elkaar te nemen. Anderen bleven nog even en na een korte wandeling door diverse winkelstraatjes kwamen we bij de bowling uit. Dit was op de Mariaplaats.

Hier konden we nog een uurtje bowlen en was er nog tijd voor een snackje, een frisje en/of een borreltje oid. De bowling baan was dat ook goed bezet en onmiddellijk ontstond er een competitie strijd tussen de diverse groepjes. Zowel de kinderen als de wat ouderen hebben daar veel plezier beleefd. Hierna was het echt weer voorbij!. Het was inmiddels al ruim 17.00 uur geworden en namen we afscheid van elkaar onder dankzegging aan Sanne voor deze gezellige, mooie en goed georganiseerde Gratama-dag. We hopen elkaar weer opnieuw te mogen ontmoeten in 2015 als er weer een Gratama-weekend wordt georganiseerd. Wie, wat, waar….???? tja dat blijft nog enkele maanden een verrassing; we zijn er al mee bezig maar ……. de GrataMare 2015 zal daar tzt uitsluitsel over geven. Voorlopig eindigt hier het verslag, nogmaals dank aan Sanne ( en Jurjen!) , aan de rest van de familie…..fijn dat jullie er weer met zo velen bij waren, het was weer reuze gezellig en graag tot een volgende keer. Met nog meer Gratama's is en wordt het leuker!!!

Rob Gratama, Vz Gratama Vereniging

Voor andere verslagen: Bijeenkomst