Verslag van het Gratama-weekend 2007, in ’s Heerenbergh

Bekijk hier de Foto's

Na een enerverende puzzelrit was het iedereen toch nog gelukt op zaterdag 16 juni de boerderij in de Gelderse Waard te vinden. Op de deel van de familie Keultjes konden we ons laven aan koffie, boerenmelk en broodjes, waarna het boerengolfspel van start ging. Dat viel nog niet mee. De bal was erg zwaar en leek wel aan het lange, natte gras te plakken. Gelukkig waren er twee jonge sterspelers die het goede voorbeeld gaven, Wessel en Seerp.

Vergadering op de boederij
Vergadering

Boerengolf
Boerengolf

Diner
Diner

Kasteel Bergh
Kasteel Bergh

Hoewel we de hoop al bijna hadden opgegeven om de bal verder dan een paar meter weg te krijgen, kwamen er op het laatst onvermoede krachten boven. Zowel Jacobine als Wolter sloegen hun laatste slag verbluffend ver. Helaas verdween daarbij één bal in het moeraskreupelhout achter de dijk, en bezorgde de andere bal Rob een, gelukkig tijdelijk, kreupel been.

Het team van Ernest bleek gewonnen te hebben, wat goed uitkwam omdat het ook zijn verjaardag was. We waarderen het natuurlijk zeer dat hij met ons allen zijn verjaardag heeft willen vieren. Ook al zijn kinderen en kleinkinderen waren naar het Gratama-weekend gekomen. Ter verhoging van de feestvreugde heeft hij ons allemaal op een heerlijk glas champagne getracteerd.

Het hotel in ’s Heerenbergh bleek prima te voldoen en goed eten te bieden. Zoals gebruikelijk hadden we het hotel min of meer “overgenomen”. Ook bleek er kermis te zijn in het stadje, door Gratamaatjes in wisselende samenstelling bezocht.

De volgende ochtend hoefden we niet al te vroeg uit de veren en konden we na het ontbijt rustig koffie drinken op het terrasje aan de straat. Na twee minuten lopen waren we bij Huis Bergh, wat een prachtig kasteel bleek te zijn met en uitgebreide kunstcollectie en een boeiende geschiedenis. Er waren twee rondleidingen voor ons georganiseerd, waarvan er één speciaal voor de kinderen. Naderhand troffen de meeste Gratama’s elkaar nog een momentje in de kasteeltuin voor een hapje en een drankje, alvorens de thuisreis te aanvaarden.

Al met al denk ik dat we kunnen terugkijken op een geslaagd weekend. Het was gezellig als altijd, het weer werkte redelijk mee en de opkomst was hoog, zo’n 56 man. De leeftijd was divers, van 3 maanden tot 80+. En, last but not least, naast het verenigingsbestuur was ook het voltallige stichtingsbestuur aanwezig.

Anet Nierstrasz-Gratama

Voor de andere verslagen: Bijeenkomst