Gratama-Weekend 13 en 14 juni in Hoenderloo

Als het goed is heeft iedereen de uitnodiging per e-mail al ontvangen, maar er zijn nog kamers, dus als er mensen zijn die zich nog willen aanmelden, neem contact op met Oetske Gratama of stuur ons een e-mailtje. Hoe meer zielen hoe meer vreugd! Het programma staat hier.

Verslagen afgelopen jaren nu beschikbaar

2015-03-01 Hugo A.F. Gratama van Andel
De verslagen van de familiebijeenkomsten van de jaren 2011, 2012, 2013 en 2014 staan nu ook op de site, u vind ze op hier.

Bijgewerkte Stamboom

2013-06-09 Hugo A.F. Gratama van Andel
Het resultaat van de inspanningen van Rob Gratama zijn nu, naast te lezen in de uitgave van het Nederlands Patriciaat, ook online te bekijken op de website. Kijk op Vereniging Stamboom voor het resultaat.

Genealogie Gratama in Nederlands Patriciaat

2012-04-04 Rob Gratama
Het is al weer een tijd geleden dat jullie wat van mij te horen kregen over de voortgang van de NP bundel - "Blauwe Boekje". Even een update; Alle tekst met eventuele wijzigingen van recente gebeurtenissen zijn nu in het bezit van het NP te Den Haag. Ook de nodige foto's zijn gereed, bewerkt en worden nu op CD/DVD gezet. Dit werk is door mijn broer Ruud gedaan en hij zal dan ook de foto's bij het NP afleveren.

Verder heb ik begrepen dat er al aan het tekstuele door het NP wordt gewerkt/ controle.

Kaft Nederlands Patriciaat
Kaft NP

Ook is er een deadline gesteld door hun....eind juni. Dus als er nog wijzigingen/nieuwigheden zijn; nieuwe baan, studie afgerond, koninklijke onderscheiding, geboortes etc......dan is tot die datum uw laatste kans om die wijzigingen door te kunnen laten voeren.

Het wachten is verder op de "proefdruk" van het NP. En de definitieve levering van de NP bundel. We zijn dan denk ik bij eind 2012.

Hoop jullie allen voldoende te hebben geďnformeerd, wens jullie allen een goed en mooi Paas weekend toe. Liefs en groeten,
Rob

Auto Lenie 't Hart
Lenie 't Hart

Graatje de zeehond

2011-11-12 Rob Gratama
Zoals u allen weet is er in april - op het Gratama weekend - een zeehond geadopteerd........naam = GRAATJE. Ik heb u al enkele berichtjes over de voortgang van zijn gezondheid gestuurd, maar afgelopen zaterdag was de grote dag !!

Uit de kist
Uit de kist

Enkele dagen daarvoor werd ik opgebeld met de mededeling dat GRAATJE ( inmiddels 33,5 kg) op de 12e wordt vrijgelaten op Schiermonnikoog.

Een hele belevenis.......maar daar meer over in de volgende GrataMare. Wel enkele foto's ter illustratie.(foto 3297 GRAATJE is met de groenestreep/voorgrond).

Op naar zee
Op naar zee

We hebben GRAATJE een goed en gezond leven toegewenst toen hij in de Noordzee vertrok. Veel kijk plezier.

Liefs en groeten, Rob Gratama

Graatje de zeehond

2011-08-18 Rob Gratama
Graatje
Graatje

Ik ben samen met Mieke afgelopen zaterdag (13e) naar Pieterburen getogen om ons even bij te laten praten over “Graatje”. Even de zaak opfrissen; zoals jullie weten hebben we – tijdens het Gratama weekend – een zeehond geadopteerd.

Zijn naam werd ….Graatje.

Het jonge dier (huiler) werd in de buurt van Delfzijl gevonden en woog op dat moment ca. 8 kg. Dat is erg weinig.Maar door de goede zorgen van de zeehonden crčche te Pieterburen gaat het nu een stuk beter.

Het bassin
Het bassin

Graatje maakt het dan ook goed. Hij is van de gemalen vispap overgestapt naar zelfstandig eten. Zijn medische toestand is goed en hij moet nu aansterken. Voordat hij terug gezet kan/mag worden naar de Waddenzee (vermoedelijk weer richting Delfzijl) dient hij het gewicht van 30 kg! Te hebben bereikt.

Nu – de 13e – weegt hij 16 kg……een toename van ca 8 kg in 4 weken tijd. Hij verblijft nu in het buitenbad samen met 10 andere zeehonden en zal dus flink moeten bij eten. Een verzorgster was zo vriendelijk om ons Graatje er even tussen uit te halen voor een fotootje.

Graatje & vriendjes
Graatje & vriendjes

Ik heb – uiteraard – ook wat foto’s gemaakt. Foto 2903 is “onze Graat”. Foto 2905 is het bordje wat bij het bassin staat. Foto 2899 met z’n allen in het bassin. Wees niet bevreesd……….het bad wordt nu schoon gemaakt en er komt weer volop water in terug.

Hoop jullie hiermee een plezier te hebben gedaan. Liefs en groeten……..en tot een volgende update,
Mieke en Rob