Familie-dag in IJmuiden

1 september 2012 - Paviljoen Beach Inn te IJmuiden.

Op het zonovergoten strand bij Paviljoen Beach Inn te IJmuiden werd om 10.00 uur verzameld onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers . Oetske – die deze dag had georganiseerd – verwelkomde een ieder. Zo kon ieder weer even bijpraten en kennis maken met de overige familieleden tot ca. 11.00 uur.

Blokarten
Blokarten
Power-kiten
Power-kiten

Omkleden
Omkleden

Branding raften
Branding raften

Bijkomen op het strand
Bijkomen op het strand

Zandkasteelbouwen voor de kleintjes
Zandkasteelbouwen voor de kleintjes

Eten bij Paviljoen Beach Inn
Eten bij Paviljoen Beach Inn

Nadat – bijna – alle opgegeven Gratama’s aanwezig waren werd het dagprogramma uitgelegd waarbij een verscheidenheid aan actieve bezigheden gedaan kon worden onder leiding van diverse instructeurs. Zo werd er de mogelijkheid geboden om te Blokarten, Pouwerkiten, Branding raften en Beachvolleybal. Verder was er voor de kleintjes Zandkastelen en Vliegers bouwen, maar je kon ook gewoon lekker kijken naar alles wat er gaande was. Na een bepaalde tijd kon er gewisseld worden zodat men aan meerdere activiteiten deel kon nemen. Kortom….voor jong en oud genoeg variatie en mogelijkheden.

Dat het weer enorm meewerkte was zeker erg plezierig, immers op het strand waait het altijd maar het zonnetje maakte – getuige ook de foto’s – het bijzonder aangenaam.

Om ca. 12.30 uur was het tijd voor een heerlijk lunch-buffet en daarvan werd goed gebruik gemaakt, immers van de buitenlucht en alle activiteiten ontstaat best lekkere “trek” in een goede maaltijd.

Feitelijk was dit ook het moment om de “vergadering” te houden maar de “activiteiten man” wilde doorgaan i.v.m. het volbrengen van zijn mogelijkheden en het op tijd eindigen van deze activiteiten. De koks die de BBQ gereed maakten zouden ook op tijd beginnen om te zorgen dat er op tijd gegeten kon worden. Besloten werd daarom om de vergadering te houden vlak voor de BBQ. Dit deden we achter het paviljoen zittend in het zand.

Allerlei zaken kwamen even aan de orde (zie ook de notulen 2012) de kascontrolecommissie (Lous-Teteringen en Marlies-Venlo) hebben de boeken bekeken en na controle in orde bevonden. Ook werd er na (dik) 8 jaar “afscheid” genomen van Anet als voorzitter. Haar periode – van 6 jr. voorzitterschap en 2 jr. bestuurslid - zat er deze dag op en voorgesteld werd om Rob als de nieuwe voorzitter van de Gratama-Vereniging te benoemen. De vergadering ging hiermee akkoord. Rob dankt Anet voor haar vele uren, inzet, gezelligheid en enthousiaste wijze van leidinggeven. Vele jaren heeft ze de Vereniging in haar functie een “warm hart” toegedragen en daardoor hebben alle familieleden weer elk jaar wat leuks en interessants kunnen meemaken. Ook de Stichting werd bedankt voor de bijdrage(n) zodat dit soort van gezelligheidsdagen verwezenlijkt kunnen worden. Jan (voorzitter van de Gratama-Stichting) deelt nog mede dat Evert om gezondheidsredenen gaat stoppen bij de Stichting. Evert geeft zelf daarna een korte toelichting. Een ieder was verrast maar vol begrip en wenst Evert (en Loes) al het goede toe.

Als kleine blijk van waardering voor al het vele werk werd Anet, namens u allen, een Trollbeads-kraal aangeboden.

Inmiddels was het al ca. 17.30 uur geworden en de BBQ was reeds geruime tijd op temperatuur…… dus tijd voor wat vlees, vis en salades in de vorm van een uitgebreid BBQ-buffet. Zo kon men nog wat napraten en nagenieten van deze geweldige dag.

Daarna was het – helaas – alweer tijd om van elkaar afscheid te nemen en ging een ieder naar huis.

Ik denk wel te kunnen zeggen namens ons allen, Oetske bedankt voor het organiseren en samenstellen van deze familiedag …… het was (weer) een zeer geslaagde dag!.

De foto’s spreken voor zich!

Rob Gratama, Vz Gratama Vereniging

Voor andere verslagen: Bijeenkomst