Familiedag 2001 ’s Hertogenbosch

Op 6 oktober 2001 vond de familiedag plaats in het zuiden des lands. Voor sommigen onder ons betekende dit vroeg opstaan dus. In Vught werden we vriendelijk onthaald met koffie en daarbij ontbrak natuurlijk niet de Bossche Bol. Jonas en Monique waren zo gastvrij om iedereen in hun huis te ontvangen. Een mooie gelegenheid om elkaar onder het genot van een kopje koffie weer eens wat uitgebreider te spreken.

Een uurtje later ging de familie op weg naar de grootste kerk van Nederland, de Sint Jan te ’s-Hertogenbosch, waar zich nog meer Gratama’s bij het gezelschap voegden. De gids kon ons veel vertellen over de kerk. Tijdens de rondleiding gaf Toet blijk van grote bijbelvastheid.

Na een uitgebreide rondleiding in de Sint Jan was het inmiddels wel tijd geworden voor een hapje en een drankje. Tijdens de lunch inde Eef nog de nodige contributie, waardoor ze nauwelijks de gelegenheid had om de overheerlijke broodjes te verorberen.

Zoals ieder jaar moest er ook dit jaar natuurlijk weer vergaderd worden.

Voor de middag stond een tocht met een rondvaartboot op het programma, en gelukkig stond het weer dit ook toe. Een enthousiaste gids voer ons onder Den Bosch door. Velen van ons wisten niet dat het middeleeuwse riool zo mooi kon zijn. Ook passeerden wij een mooie tuin en zagen we een beeld van een meisjeshoofdje in de muur, waarvan achteraf bleek dat het slechts een modern haardornament was. De dag werd afgesloten met een bezoek aan een bierbrouwerij.

Heleen Gratama

Voor de andere verslagen: Bijeenkomst